Nopeat toimitukset! Yli 100€ toimitus 0€, pienemmät 5,90€

Kapalointi

Vauvan kapalointi on oiva tapa rauhoittaa ja luoda turvaa pienokaiselle. Suloisen kuvasarjan avulla onnistut kapaloimaan vauvan.


Oletko koskaan kokeillut kapalointia? Olen joskus nähnyt vanhan valokuvan, sellaisen sairaalan vastasyntyneiden osastolla otetun, jossa vastasyntyneet vauvat oli kääritty tiukkoihin lakanakapaloihin ja nostettu vauvansängyn päätyyn pystyyn. Pienokaiset oli kapaloitu, syötetty ja nostettu pystyasentoon röyhtäisemään.

Nykysairaaloissa kapalointia ei juuri taideta tehdä. Mahdollisimman runsaan ihokontaktin mahdollistamiseksi vauvan suositellaan oleilevan osastolla pääasiassa vaatteitta, äidin tai isän ihoa vasten. Tämä onkin ihanaa, suloista ja hoitaa ehdottomasti molempia; sekä sylittäjää, että syliteltävää. Ajattelepa vauvan lämpöistä, silkinpehmeää ihoa omaasi vasten. Tummanpuhuvia silmiä, jotka aukeilevat hämmästellen, suoraan sinun sydämeesi katsellen, kuin kaiken tietäen. Ai hetkiä! Nauti niistä! Ota pieni paitasi alle, pidä häntä ihollasi. Paljon.


Vaikka syli ja ihokontakti on aina paras vauvalle, on kapalointikin oiva tapa rauhoittaa ja luoda turvaa. Jo synnytyssairaalassa tai potilashotellissa vauva on mukava kiepauttaa kapaloon niinä hetkinä, kun pientä ei voi pitää ihoa vasten. Unavaatteen Syli-harsoviltti soveltuu kapalointiin mainiosti sekä kokonsa, että materiaalinsa puolesta. Vauvan lämpö ei saa kohota kapalossa liikaa. Syli-harsoviltin materiaali on sopivan ohut ja ihanan pehmeä vauvan herkkää ihoa vasten.


Kapalointi jäljittelee kohdunomaista tilaa. Vauva on saanut kehittyä äidin sydämen alla, kohtulihasten turvallisessa puristuksessa. Syntymänsä jälkeen hän saattaa säikäytellä itseään käsiensä liikkeillä tai säpsähtelyillään. Kapalointi rauhoittaa levotonta tai aktiivista vauvaa. Kapalointia voi käyttää rauhoittumiskeinona noin neljän kuukauden ikään saakka, mutta vanhempikin lapsi saattaa nauttia peittoon käärimisestä. Kuuntele vauvan viestejä.

Oheisessa kuvasarjassa näet yhden tavan kapaloida vauva.


Taita Syli-harsoviltin yksi kulma alas. Aseta vauva hartialinjastaan taitoksen päälle. 

Aseta vauvan oikea käsi rinnan päälle ja kun olet taittanut oikean puoleisen kapalon nurkan vauvan rinnan yli, aseta toinen käsi rinnan päälle. Jatka kapalointia kuvasarjan mukaan. Jätä vauvan jaloille liikkumatilaa. Kapalo saa olla napakka, muttei tiukka. Katso, ettei selän alle jää solmuja, jotka voivat painaa vauvaa.Tätä kapaloa kutsutaan puolikapaloksi. Pään hikoilu säätelee vauvan lämpöä. Jos teet päälaen peittävän kokokapalon, muista seurailla, ettei vauvan lämpö kohoa liikaa.

Täältä löydät kaikki Syli-harsoviltit.

Vieraskynässä Kaisa, jonka kädenjälkeä ovat myös kapaloinnin vaihekuvat

Vanhemmat blogitekstit:

Tule käymään meillä - Tutustu Unavaatteen toimipaikkaan ja tarinaan

Takaisin koulutielle

Tästä pääset takaisin verkkokaupan etusivulle

Unavaate on tunnettu erityisesti pehmeistä harsotuotteista sekä tyylikkäistä vohveli-vaunuverhoista. Lisäksi meiltä löydät Suomessa käsin valmistetut rusetti-tuotteet. Omien tuotteiden lisäksi Unalla on myynnissä muutamia laadukkaita brändejä. Lue lisää meistä ja tarinastamme.

Tervetuloa ostoksille ♥

'Unan porukka

Nopea ja ilmainen toimitus, jopa seuraavaksi arkipäiväksi! Alle 100€ tilauksiin 5,90€ toimitusmaksu.

Turvalliset & monipuoliset maksutavat - Klarna, MobilePay, pankki- sekä korttimaksut

Olemme palveleva verkkokauppa, ota yhteyttä info@unavaate.fi / 
044 901 9400 (ark. 9-16)

Unan Myymälä on avoinna 
ma & ti 11-16, ke 11-18, to & pe 11-16
Kuukauden ensimmäinen lauantai 11-15

Realparkinkatu 4, Lempäälä

Tervetuloa!

Lue lisää...

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit